Четвртак, 16.09.2021. Званична презентација Општине Косјерић

KK Crnokosa: Nismo rekli poslednju reč

 
Prva košarkaška liga Srbije
 
KK „Crnokosa"
 
Petak, 6. decembar 2013. g.
Pripremio: Milan Đurić novinar Sportskog žurnala

Blagoja Ivić osoba koja uživa u svom radu, a sa njim i timom cela varošica Kosjerić

Kosjerić . Bio je kapiten subotičkih „Golubova”, sada je predvodnik sa klupe „Skakavaca „ iz Kosjerića. Tima koji je lider KLS koji polako ruši sve rekorde, ako se zna da dolazi iz male sredine koja je osim po cementu postala veoma popularna po dobrom basketu. Blagoja Ivić trener koji je uveo Kosjerce u I ligu, sa kojom postiže odlične rezultate svestan je pritiska, novih velikih očekivanja i sve što nosi lidersko mesto u KLS. Subotičanin koji je ostavio dubok trag u Spartaku kao igrač, kapiten i trener.

- Eh ta srecna vremena druga liga stare Jugoslavije, a kasnije bogami i prva. Generacija, Sekulović, Benčić, Jarmazović, Mišković, Koturović, Kmezić, Ivković Papac. Bio sam deo te ekipe, a i kapiten nekoliko godina. Porediti tada kvalitet košarke i sada je ne uporedivo jel zna se da je naša bivša zemlja imala ako ne najkvalitetniju onda među tri lige u Evropi. Nakon Spartaka igrao sam u ST.Poltenu sa kojim sam osvojio titulu i kup 1998. godine, ujedno tu sam upoznao Nedeljka Ašćerića tada saigrača, a posle čoveka sa kojima sam odlično saradjivao u trenerskoj karijeri.

 

Posle povrede ligamenata kolena sa parketa ste prešli na klupu.Gde je teže?

- Ja sam gledao da uživam na parketu dok sam igrao, sada to pokušavam i pored terena. Ide za sada dobro uz osmeh konstatuje Ivić. Rano sam nažalost završio igračku karijeru sa 27 godina. Krenuo sam „od kuće” Subotice u trenerske vode. Posle mlađih selekcija Spartaka nekoliko godina vodio sam seniorski tim. Bilo je više uspona nego padova, mnogo iskustva poučnog, a pored Spartaka asistirao sam prošle godine Ašćeriću u Austriji gde smo ih predvodili u kvalifikacijama za EP. Imali smo skor 3-5 u grupi sa Hrvatima, Ukraincima, Mađarima, Kiprom. Od Hrvata smo poražene nesrećno u oba meča, jednom 4, jednom 5 razlike. Ipak uz period u Subotici, do dolaska u Kosjerić to mi je veoma važna škola.

Preuzeli ste Crnokosu može se reći u najtežem trenutku, i od ponora doveli do podvig?

- Hm. Bio je skor 1-4 kada su me zvali ljudi iz Kosjerića. Želeo sam nov veći izazov, bio bez posla. Znao sam da tim ima dobru petorku, jel sam pratio sva dešavanja u našim ligama. Prihvatio sam izazov, uspeli smo da vežemo 8 pobeda, a već početkom drugog dela sa još jednom pozitivnom serijom obezbedimo ulazak po drugi put u najkvalitetniji rang. Kao što sam tada bio ponosan i sada sam, neka potraje ovo što duže.

Na početku prvenstva isticali ste opstanak kao prioritet, šta se u međuvremenu promenilu, osim tabele koja se menja iz kola u kolo?

- Ja iza toga i sada čvrsto stojim na zemlji. Dok i matematički ne obezbedimo opstanak to je prioritet. Znam, mala je čaršija razne priče kolaju, naravno to je i normalno, ali treba realan biti. Imamo ekipu fenomenalnih momaka, kulturnih, vaspitanih, pravih profesionalaca. Uživam u radu sa njima, odlična je hemija, atmosfera kako na treningu tako i van njega. Pre starta trke rekao sam, odlično smo radili, opstanak je prioritet, ali ako se ukaže prilika za nešto više iskoristićemo je. Fakat ostvareni rezultati više su od očekivanog, ali tvrdim „nismo rekli poslednju reč”.

Gostujete naredno kolo u Pančevu , ekipi Tamiša?

- Idemo timu koji polako podiže formu. Bili su u seriji igračkih i rezultatskih pehova. Ipak tim koji za razliku od mnogih ima sistem na terenu i na klupi zadnjih nekoliko godina, polako dolazi do prepoznatljive igre. Pogotovo su ubojiti na svom terenu. Sa druge strane mi ne možemo da smatramo da smo favoriti na ovom susretu, ali možemo i želimo da odemo u Pančevo da se muški nadigravamo i pokušamo savladamo još jednog velikog rivala - zaključuje Ivić.

M. Đurić

e upravaИсказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19

 

exchange5 baner

 

blue logo


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 13/2021
  (19.07.2021. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
izbori 2021
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Veliki letnji turnir u malom fudbalu 2013

Ulični basket 2013 - Bilteni
34 57 8

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo