Четвртак, 09.07.2020. Званична презентација Општине Косјерић

U gradu na Skrapežu konstituisana lokalna vlast

                  Opština Kosjerić
 
                          Skupština opštine
                                                                         
 
 
                  Petak, 21. jun 2013. g.
Kosjerić. Nakon izbora održanih 26. maja 2013. godine, u petak 21. juna održana je konstitutivna sednica Skupštine opštine Kosjerić. Na ovoj sednici su najpre potvrđeni i overeni mandati novoizabranih odbornika, koji su potom dali svečanu izjavu. Većina prisutnih odbornika dali su svoj glas Draganu Tulimiroviću (NS), koji je izabran za predsednika Skupštine opštine Kosjerić, a za njegovog zamenika izabrana je Mirjana Mitrović (SNS). Za sekretara Skupštine opštine postavljena je Slavica Petrović, dosadašnji načelnik Opštinske uprave.
 
U nastavku sednice, predsednik Skupštine opštine predložio je za predsednika opštine Milijana Stojanića (SNS), koji je na ovoj funkciji bio od oktobra 2012. godine, nakon prekomponovanja vlasti. Stojanić je većinom glasova izabran za prvog čoveka lokalne samouprave Kosjerić u naredne četiri godine. Za zamenika predsednika opštine Kosjerić izabran je večinom glasova Željko Prodanović iz Demokratske stranke Srbije.
 
Lokalni parlament Skupštine opštine Kosjerić broji 27 odbornika. SNS i stranke koje su bile s njom na listi, a to su DSS i NS ima 15 odbornika, koalicija DS-LDP 5, SPO 2, koalicija SPS-PUPS-JS-URS 3 odbornika i Socijaldemokratska partija dva odbornika. Radnim predsedništvom do izbora novog predsedništva, na sednici kojoj je prisustvovalo 26 od ukupno 27 odbornika, predsedavao je najstariji odbornik u novom sazivu Milisav Stojković (SDP).
 
Socijaldemokratska partija Srbije po prvi put ove godine učestvovala je na lokalnim izborima u Kosjeriću gde je na istim dobila podršku građana osvojivši 2 odbornička mandata.
 
Novu-staru vlast u Kosjeriću činiće koalicija koja je osvojila najviše glasova na majskim lokalnim izborima (SNS-NS-DSS) i koja će imati komotnu većinu u Skupštini opštine Kosjerić.
 
Takođe, na sednici su imenovani i članovi Opštinskog veća, a oni su: Radojica Filipović, Miloljub Milinković, Radisav Đokić, Zoran Urošević, Zoran Milić, Mikailo Petrović, Saša Jonić, Milosav Sekulić i Miroljub Janković.
     
 

Predsednik Skupštine opštine

Dragan Tulimirović 

Predsednik opštine

Milijan Stojanić

Zamenik predsednika opštine

Željko Prodanović

 

 

exchange5 baner


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 1/2020
  (03.01.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo