Среда, 23.09.2020. Званична презентација Општине Косјерић

Podignuti voćni zasadi u 2010. godini kroz subvencije Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Kosjerić

Opština Kosjerić

Poljoprivreda

 

15. avgust 2011. godine

Kosjerić. Tokom 2010. godine, Fond za razvoj poljoprivrede je subvencionisao nabavku voćnog sadnog materijala za prolećnu i jesenju sadnju. Na konkursu za prolećnu sadnju podeljeno je 65 hiljada sadnica ukupne vrednosti 3,5 miliona dinara a Fond za razvoj poljoprivrede je učestvovao sa 75% u nabavnoj ceni voćnih zasada. Tokom jesenje sadnje iste godine, gde je Fond sufinansirao 50% nabavne cene voćnog sadnog materijala, poljoprivrednim proizvođačima iz Kosjerića podeljeno je 170 hiljada sadnica maline i oko 13 hiljada sadnica šljive vrednosti preko 7 miliona dinara.

Predstavnici Kancelarije za LER obišli su poljoprivredna gazdinstva, korisnike subvencija za nabavku voćnog sadnog materijala. U selu Paramun devet poljoprivrednih gazdinstava (Jevtović Vesna, Tomić Mile, Đurić Milan, Đorđević Milomir, Nikolić Zoran, Gligorijević Milica, Tomić Nojo, Radojević Radoje i Đurić Savko) je izvršilo nabavku voćnog sadnog materijala preko opštinskog Fonda za razvoj poljoprivrede.

Kao najznačajnije poljoprivredno gazdinstvo koje se bavi voćarstvom u ovom selu, izdvajamo gazdinstvo Vesne Jevtović. Kroz programe Fonda za razvoj poljoprivrede, Vesna Jevtović je za prolećnu sadnju 2010.godine nabavila 100 sadnica Čačanske rodne šljive, 50 sadnica šljive Stenlej, 200 sadnica kruške i 100 sadnica leske. Za jesenju sadnju 2010.godine, gazdinstvo je izvršilo nabavku po 50 sadnica šljiva sorti Čačanska lepotica i Čačanska rodna i po 20 sadnica šljiva sorti Valerija i Kalifornijska plava.

Voćni zasadi su uspešno podignuti a vlasnici su veoma zadovoljni novom politikom rada opštinske uprave Kosjerić koja je usmerena na podršku primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

 

 

exchange5 baner

 

blue logo


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 6/2020
  (10.09.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo