Четвртак, 02.07.2020. Званична презентација Општине Косјерић

U poseti Šepcima

Opština Kosjerić
Poljoprivreda
                                                                         
 
 
 
Subota, 02. februar 2013. g.
 
Kosjerić. Dana 30. januara 2013. godine nastavljene su aktivnosti poljoprivredne Službe opštine Kosjerić vezane za edukaciju poljoprivrednih proizvođača. Prva edukacija održana je u zaseoku Delići gde je tehnolog Kosta Mihailović izmerio uzorke komine koju du doneli poljoprivredni proizvođači i dao im preporuke po analiziranim uzorcima kada je optimalno vreme za pečenje rakije. 
 
Održana je edukacija i u zaseoku Šepci, MZ Makovište, gde je u prepunom lokalnom ugostiteljskom objektu prisustvovalo više od 60 poljoprivrednika i to uglavnom mlađih proizvođača. U ime Opštinskog veća sve prisutne pozdravio je Radisav Đokić koji je zadužen za poljoprivredu. O programu Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Kosjerić, kao i o novim dogovorima sa predstavnicima MPŠV-a koji će značajna sredstva uložiti u ovu opštinu kroz besplatne agro-hemijske analize zemljišta, ugradnju 3-4 Metosa za ranu dijagnozu biljnih bolesti i štetočina i kopanje bunara u funkciji navodnjavanja, upoznao je šef Kancelarije za LER gdin Dragan Jovanović.
 
O tehnologiji prerade voća i povrća, a posebno proizvodnji rakije, govorio je tehnolog Kosta Mihailović. Prof. dr Nikola Bajić prisutne je upoznao o organskoj proizvodnji, uzgajanju leske i gljiva tartufa.
 
Poljoprivredni proizvođači imali su priliku da postavljaju pitanja iz svih oblasti poljoprivrede, i da na njih dobijaju odmah konkretne odgovore. Zbog interesantnih tema, skup je trajao nekoliko časova gde je vladalo veliko interesovanje da se ovaj vid direktne stručne pomoći nastavi i u drugim selima i mesnim zajednicama.

 

 

exchange5 baner


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 1/2020
  (03.01.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo