Недеља, 25.07.2021. Званична презентација Општине Косјерић

Proslavljen Dan opštine

 
 
Opština Kosjerić
Aktuelnosti
Pripremio:
Marko Jovanović
Četvrtak, 08. mart 2012. g.

Kosjerić. Nakon mnogobrojnih aktivnosti koje su organizovane i sprovedene u čast obeležavanja Dana opštine i 120 godina od proglašenja Kosjerića za varošicu, juče je održana Svečana sednica u bioskopskoj sali Narodne biblioteke “Sreten Marić”. 

Nakon himne “Bože pravde”, predsednik Skupštine opštine Kosjerić, gdin Milan Štulović, pozdravio je sveštenstvo, predsednike opština, gradonačelnike gradova, predstavnike MUP-a, direktore Javnih preduzeća i banaka iz Beograda, direktora NSZ iz Užica, lokalne privrednike i sve prisutne goste. Istakao je podatak da je ukazom Kralja Aleksandra Obrenovića Kosjerić 1892. godine proglašen za varošicu, i da se ove godine obeležava 120-godišnjica od proglašenja. 

Posle njegovog obraćanja, obratio se i Predsednik opštine, mr Dragan Vujadinović, koji je pozdravio sve prisutne i poželeo dobrodošlicu na Svečanu sednicu. Predsednik Vujadinović je reprezentovao šta se u protekloj uradilo i šta se planira uraditi u tekućoj godini. Takođe, zahvalio se za uspešnu saradnju i pomoć koja svake godine dolazi od strane gdina Radmila Mićka Jevtovića i njegove porodice, gdina Vidana Mihajlovića, gdina Stevana Milićevića i “Titan Cementare Kosjerić”. Kosjerić je mala sredina koja ima tako veliki gigant kao što je Cementara je za svaku pohvalu, istakao je Vujadinović. Kao glavnu investiciju u 2012. godini naveo je toplifikaciju tzv. Južnog kraka, koji će obuhvatiti Dom zdravlja, 2 škole, 2 sportske dvorane i mnoštvo domaćinstava.

U nastavku programa, proglašeni su dobitnici najviših priznanja – Opštinske nagrade, a među njima su se našli:

- u kategoriji organizacija, ustanova, udruženja:

1. Ženska pevačka grupa KUD-a “Dukat” iz Kosjerića i

2. MZ Donja Ražana

- u kategoriji pojedinaca:

1. Vidan Đorđević, direktor “Elektrosrbija” d.o.o Kraljevo – poslovnica Kosjerić;

2. Jadranka Jevtović, vlasnica pekare “Artos” i veliki donator; 

3. Milovan Gavrilović, radnik KJP “Elan”;

4. Dr Ružica Savić, ginekolog i

5. Nedeljko Petronijević, dobrovoljni davalac krvi.

6.Milenko Blagojević, radnik “Interkop”-a, kamenolom Divčibare i istaknuti poljoprivredni proizvođač.

 

Za najboljeg radnika Opštinske uprave proglašena je Snežana Božović, referent u Službi za finansije i Budžet, a za najboljeg stručnog praktikanta Marko Jovanović.

I ove godine, dodeljeno je specijalno priznanje „Zlatna povelja Kosjerića“ koja je otišla u ruke odbojkašici Suzani Ćebić, koja je na 27. Evropskom prvenstvu proglašena za najboljeg libera Evrope.

Kulturno-umetnički program obogatila je ženska pevačka grupa KUD-a „Dukat“, zatim muška pevačka grupa „Vodopad“, a najvećim aplauzima su pozdravljeni najmlađi učesnici programa: muška pevačka grupa „Kamenčići“, KUD-a „Maksim Marković“; Dečiji ansambl „Maksim Marković“; recitatorka Aleksandra Jovanović.

Svečana sednica završila se zdravicom, zdravičara Marka Vitezovića, učenika 5. razreda Osnovne škole „Mito Igumanović“.

Ovako je obeležen još jedan Dan opštine Kosjerić. Za prošlu godinu dodeljene su nagrade najboljima kao podstrek da i dalje ulažu u svoju lokalnu zajednicu. 

e upravaИсказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19

 

exchange5 baner

 

blue logo


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 13/2021
  (19.07.2021. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
izbori 2021
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo