Четвртак, 16.09.2021. Званична презентација Општине Косјерић

Nove investicije

 
 
Opština Kosjerić
Privreda
Pripremio:
Dragan Vujadinović
Petak, 11. maj 2012. g. 

Kosjerić.                                                       „Inter-kop“ i „Margaritelli“

Preduzeće za proizvodnju betonskih pružnih pragova „Inter-kop“ i „Margaritelli“ trenutno izvode građevinske radove na hali od 2000m2 i na pratećim objektima. U firmi je angažovano za sada oko 10 radnika. Završetak kompletnih radova planira se za oko 3 meseca, kada bi trebao iz proizvodnje da izađe i prvi komad betonskog pružnog praga.

„Green road“

Preduzeće za transportne usluge i trgovinu „Green road“ d.o.o. Kosjerić, vlasnika Radmila Mićka Jevtovića, nabavilo je oko 10 najsavremenijih transportnih jedinica i zaposlilo oko 10 radnika. Pored toga, aktivno se radi na renoviranju prostora bivšeg preduzeća „Univerzal“ i to:
1. Proširenje i potpuna zamena spoljnih zidova hale od 1000m2.
2. Oblaganje behatonom čitavog prostora
Počela je adaptacija poslovnog prostora i parterno uređenje bivšeg preduzeća „Unikom“.
Uređuje se prostor preko puta pekare „Artos“ i preduzeća „Kristal“. Namena ovog prostora je izgradnja tehničkog centra.
Za 20. maj 2012. godine planirano je da se počne sa radovima na rekonstrukciji restorana „Park“ i parkovskog prostora od strane investitora Radmila Mićka Jevtovića. Ukupna vrednost radova je oko 300 hiljada eura.

„Petrol Avia“

„Petrol Avia“ je kupac zemljišta od 65m2 koji se nalazi na relaciji između puta M-21 i Karađorđeve ulice. Završena je i faza zemljanih radova gde je skinut jedan sloj zemlje, i sada predstoji parterno uređenje zemlje. Tu se planira izgradnja poslovno-trgovinskog centra.

„Jović transport“ d.o.o.

Preduzeće „Jović transport“ d.o.o. kupilo je parcelu od 26m2 kod puta M-21, uz obalu reke Kladorobe, gde se priprema izgradnja prodajnog centra sa poljoprivrednom mehanizacijom i pratećim sadržajem.

„Zao-Taro-Lajt“

Kompanija „Zao-Taro-Lajt“ je rekonstruisala prostor bivšeg preduzeća „Moda“ koja se prostire na oko 4000m2 -sve do preduzeća „Balkanik crep“, i ceo prostor je parterno uređen. U manjoj hali od 700m2 počela je proizvodnja PVC i Al stolarije, gde je trenutno zaposleno 5 radnika, a sa proširenjem proizvodnje biće potrebe za zapošljavanjem još 5 radnika. Na Brdu Grad je posle 30 godina kupljena farma od „Povlena“ koja je kompletno rekonstruisana. Otvaranje farme i formiranje osnovnog stada ovaca planirano je u julu, kada se budu održavali 32. „Čobanski dani“. Takođe, planira se završetak radova na Motelu, izgradnji bungalova i drugih pratećih sadržaja.

„Moja mladost“

Mlekara „Moja mladost“ nedavno je kupila pogon bivše mlekare „Vitez-produkt“ iz Tubića. Mogući dnevni kapacitet prerade mleka je 6 tona, gde je obezbeđen plasman na prostoru Kosova i Metohije. U svom proizvodnom asortimanu nude: sir, mleko, pavlaku, kačkavalj, jogurt i druge mlečne proizvode. U početnim danima radilo se sa 3 tone dnevno, ali u budućem periodu očekuje se povećanje prijema i prerade mleka. Zaposleno je 5 radnika, a očekuje se da posao dobije još 5 radnika.

e upravaИсказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19

 

exchange5 baner

 

blue logo


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 13/2021
  (19.07.2021. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
izbori 2021
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo