Четвртак, 16.09.2021. Званична презентација Општине Косјерић

Potpisan ugovor o zakupu sa firmom „Bemaco“ iz Valjeva

Opština Kosjerić
 
Aktuelnosti
                                                                         
 
 
Sreda, 29. maj 2013. g.
Kosjerić. Pregovori oko otvaranja slovačke fabrike za proizvodnju vojne opreme počeli su pre samo nekoliko meseci, uz veliku podršku atašea za privredu slovačke Ambasade gdina Jana Štarka. Investitori su bili „zagrejani“ da baš u Kosjeriću pokrenu ovu proizvodnju koju su, inače, u Valjevu pokrenuli u maju prošle godine gde im se nalazi sedište firme. Pripreme za početak proizvodnje u Kosjeriću su u toku, a danas je potpisan i Ugovor o zakupu prostorija između ove firme i Opštine. 
 
- Danas mi je pripala čast da u ime lokalne samouprave Kosjerić potpišem jedan vrlo važan ugovor između firme „Bemaco“ i opštine o zapošljavanju novih radnika. Potpisali smo ugovor na 5 godina o zakupu jednog našeg objekta koji smo ustupili Bemacu na korišćenje, a ovih dana se planira montiranje linija za proizvodnju i veliki broj radnika ćemo zaposliti. Za početak će to biti nekih 60-tak radnika, a kako se bude razvijala proizvodnja i pripremao objekat zaposliti ukupno 131 radnik. Ovo je veliki iskorak za našu Opštinu jer su u poslednjih 20-tak godina radnici samo otpuštani, hale prodavane, a ja se trudim da kao stari-novi predsednik zaposlim što više ljudi – istakao je Stojanić, predsednik opštine, i najavio da će u budućem periodu građani biti iznenađeni šta će se sve u Kosjeriću raditi i graditi.
 
Direktor firme „Bemaco“ Mladen Koprvica istakao je da ova firma već godinu dana radi u Srbiji i da se bavi proizvodnjom vojne opreme. - Došli smo do saznanja da na ovom podrućju postoje radnici koji su pre radili u Ivanjici i Mladosti, i koji imaju određena iskustva za tu delatnost koja je nama potrebna. To je jedini razlog zbog čega smo mi došli ovde i radićemo u narednih 5 godina. Mi smo od SIEPA-e dobili sredstva za pokretanje proizvodnje i zapošljavanje radnika, tako da mislim da je to pravi način da ta sredstva uputimo u Kosjerić. Nadam se da ćemo imati lepu saradnju, a ono što sam čuo i video da ima ovde je vrlo pozitivno, a ostaje nam samo da počnemo da radimo.
 
 
Nakon zatvaranja firmi „Javor“ i „Moda“, veliki broj vrsnih zanatlija ostao je bez posla. Pokretanjem ove firme u Kosjeriću ponovo će zaživeti tekstilna proizvodnja, a zanati će se polako vratiti u modu.

e upravaИсказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19

 

exchange5 baner

 

blue logo


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 13/2021
  (19.07.2021. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
izbori 2021
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo