Четвртак, 16.09.2021. Званична презентација Општине Косјерић

Švica k'o "šibica"

 
 
Opština Kosjerić
Kolumna
Pripremio:
Jedan od urednika sajta
Nedelja, 13. maj 2012. g. 

Kosjerić. Koliko nam je vremena potrebno da dostignemo nivo evropskih zemalja? Koliko je potrebno truda uložiti i približiti im se? Kakav je to plan koji daje odgovore na mnogobrojna pitanja. Taj plan neki imaju, ali nemaju petlju da ga u celosti sprovedu. Kod nas sve ostaje na „pola“. Većina njih nijedan posao ne završi do kraja, ali su tu „jaki“ izgovori zbog neurađenog posla.

Kažu da cilj opravdava sredstvo, ali je problem što često ciljevi nisu ni definisani, a o sredstvima ne treba ni govoriti. Bitno je da se „nešto“ radi, da se provodi vreme, da plata na vreme stigne. Mogu da razumem neškolovane, ali ne mogu školovane!!! Kod nas postoji veliki potencijal, ali nema dobrih ideja koje bi se pretvorile u planove i velike projekte. To je što Srbiji nedostaje, zainteresovanost, upornost, rad i znanje koje nije adekvatno iskorišćeno. Nažalost, došlo je vreme da pametni ćute, a oni „drugi“ vode glavnu reč. Zato nam i jeste ovako.

U Švajcarskoj je mnogo drugačije. Tamo se tačno zna ko i šta radi, nema preplitanja u poslovima. Svako ima svoj zadatak i rok da uradi posao, u suprotnom stiže sankcija. Ali kod njih i nema sankcija jer svako radi ono za šta je stručan, i u čemu je najbolji. Disciplinovanost u poslu je možda i ključ njihovih uspeha i standarda koji imaju. Za nas je to još uvek jedan veliki, neodsanjani san. Kod njih se radi 6 dana, a samo jedan dan je predviđen za odmor. Nema tu preteranih druženja, krkanluka i velikih gozbi. Sve je umereno. Zato i imaju to što imaju.

Kada će doći vreme da se ugledamo na uspešne i sledimo njihov primer? Dok ne dođe taj trenutak, živećemo kao i do sada i žaliti se, ali nam neće biti bolje dok prvo sami sebe ne promenimo, pa sve ostalo što nas „koči“ u razvijanju. Mi kao da smo stali u mestu i šlajfamo, a nikako da se setimo da pozovemo nekoga u pomoć.

e upravaИсказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19

 

exchange5 baner

 

blue logo


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 13/2021
  (19.07.2021. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
izbori 2021
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo