Уторак, 25.02.2020. Званична презентација Општине Косјерић

Upoznajte prirodne lepote kroz planinarske akcije

 
 
Opština Kosjerić
PED "Subjel"

Pripremio:
Marko Jovanović
Utorak, 05. februar  2013. g.

Kosjerić. PED “Subjel” osnovano je 2007. godine i broji preko 300 članova starosne dobi od 7 do 77 godina. Svake nedelje članovi ovog Društva organizuju akcije koje su izuzetno posećene, a poseban akcenat se stavlja na decu koja se polako vraćaju prirodi i njenim lepotama, na trenutak zaboravljajući popularnost Interneta i društvenih mreža. Ipak je u zdravom telu zdrav duh.

Članovi PED “Subjel” učestvovali su u mnogim akcijama tokom ovih 6 godina, ali 2009. je bila berićetna jer su učestvovali na 5 međunarodnih akcija, 9 republičkih i 20 akcija u sopstvenoj organizaciji ili u saradnji sa drugim društvima. Impozantan podatak je da je na 34 akcije učestvovalo 578 ljubitelja prirode. Posebno treba istaći pohod ovog društva na Mon Blan, gde su učestvovala 3 člana – Milenko Stefanović, Slobodan Savić i Boban Borisavljević. Tokom ovog pohoda “osvojeni” su vrhovi Triglav (2864 m.n.v.), Brajthorn (4175 m.n.v.) i Mon Blan (4807 m.n.v.)

I 2013. godina započeta je aktivnostima upoznavanja pojedinih predela u lokalnoj sredini. Ni sneg, ni zima, ni mraz ne sprečavaju članove ovog društva da svoj nedeljni cilj uspešno i ostvare. Na Bogojavljenje organizovali su akciju pešačenja preko Brajkovačkih ridova na kojoj je učestvovalo preko 30 osoba, a prvog vikenda u mesecu februaru “osvojili” su Cikotsku stenu gde je bilo 13 učesnika, a za taj potez bilo je neophodno 15 km pešačenja zbog zahtevnog terena. Svaka akcija je nepredvidiva, drugačija i donosi nove izazove i nova otkrića čuda prirode koja sve to daruje.

 

 

exchange5 baner


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 1/2020
  (03.01.2020. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo