Четвртак, 17.08.2017. Званична презентација Општине Косјерић

Велики летњи турнир у малом фудбалу "Косјерић 2017"

Четвртак, 20. јул 2017.

У четвртак, 27. јула 2017. године, на спортском полигону у Косјерићу почиње 

ВЕЛИКИ ЛЕТЊИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ
"КОСЈЕРИЋ 2017"

Турнир је отвореног карактера и екипе могу пријавити клубови,појединци,месне заједнице,предузећа, установе и друга правна лица и групе грађана.

Утакмице се играју у поподневним терминима и под рефлекторима.

Зависно од броја екипа определиће се и систем такмичења, а пропозиције утврђује организатор такмичења које ће се објавити у билтенима.
Екипе броје 10 играча од којих је 5 у игри 4+1.

Пријаве екипа и уплата од 5.000 динара по екипи подноси се у Општини Косјерић код Љубише Ђокића канцеларија број 8 најкасније до четвртка 27.07.2017. године до 10.00 сати.

Жребање екипа у четвртак 27. јула 2017. године у сали број 5 Општине Косјерић у 12,00 сати.

Предвиђене су новчане награде за три првопласиране екипе на турниру у висини котизације и то:

 1. 1. место 60% ,
 2. 2. место 30% и
 3. 3. место 10%

од укупне уплате по екипи,као и награде за најбољег стрелца играча и голмана. 

Покровитељ турнира, 
ОПШТИНА КОСЈЕРИЋ
grb finale

                            Организатор турнира,
СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ КОСЈЕРИЋ

Билтен број 1 можете погледати ОВДЕ
Билтен број 2 можете погледати ОВДЕ.
Билтен број 3 можете погледати ОВДЕ.
Билтен број 4 можете погледати ОВДЕ.
Билтен број 5 можете погледати ОВДЕ
Билтен број 6 можете погледати ОВДЕ.
Билтен број 7 можете погледати ОВДЕ.

14. Интернационални арт камп - распоред активности

k town logo 2017                                 

 

Удружење грађана K-Town Group
адреса: Милеве Косовац 15, Косјерић
тел: +381 69 621 140
email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: artcamp.ktowngroup.org.rs

14. ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ АТР КАМП КОСЈЕРИЋ
-РАСПОРЕД АКТИВНОСТИ-
 ДАТУМ, МЕСТО И ВРЕМЕ  АКТИВНОСТ (кратак опис)
04. август 2017. у 19,30 часова, Дом културе у Косјерићу ИНТЕРНАЦИОНАЛНО ВЕЧЕ - учесници презентују културу земаља из којих долазе. Уз кратак културни програм, такође ће спремати и храну која је аутентична за њихову земљу, а коју ће грађани Косјерића имати прилику да пробају.
5. август 2017. у 18,00 часова, главна улица у Косјерићу (шеталиште)
у 22,00 часова "Caffe Breza Republica"
 ДЕЧИЈИ КАРНЕВАЛ – најмлађи становници Косјерића, учесници и организатори арт кампа ће прошетати главном улицом у својим маскама/костимима главном улицом, уз инструменталну пратњу учесника музичке радионице
КОНЦЕРТ (бенд “ОСМИ ДАН”) – у сарадњи са Caffe Brezom, K-Town Group је организовао концерт за учеснике и грађане Косјерића после дечијег карневала
8. август 2017. у 20,00 часова, Уметнички простор "КВАКА 22" у Београду ЗАВРШНИ ПРОГРАМ У БЕОГРАДУ - резултати двонедељног рада свих радионица ће бити презентовани грађанима Београда (музички концерт, представа и презентација осликавања мурала и дечијих радова)

 

ПЛАКАТ

14. Интернационални арт камп у Косјерићу

k town logo 2017                                 

 

Удружење грађана K-Town Group
адреса: Милеве Косовац 15, Косјерић
тел: +381 69 621 140
email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: artcamp.ktowngroup.org.rs 

14. Интернационални арт камп у Косјерићу биће одржан у временском периоду од 27. јула до 11. августа 2017. године. Овогодишња тема кампа је „Ехо”- где је акценат на дијалогу младих уметника који ће својим уметничким изразима бити у прилици да искажу форме, облике, догађаје који су у корелацији и који се међусобно обогаћују новим значењима.

1 street artУ току две недеље становници Косјерића угостиће преко 30 учесника који долазе из Мексика, Тајвана, Аргентине, Италије, Шпаније, Белгије, Холандије, Северне Ирске, Швајцарске, Француске, Јапана, Немачке. Кроз овај вид интеракције, Косјерић постаје место културног плурализма где се сусрећу различите културе које својом аутентичношћу доприносе да Косјерић у току две недеље постане културно интерактивно место, које ће новим уметничким интервенцијама и перформансима у јавном простору становницима Косјерића омогућити богатију и динамичнију културну сцену.

3 theatreУчесници кампа биће распоређени у три радионице: позоришна радионица, радионица мурала и графита и музичка радионица. У оквиру двонедељног рада и дружења на кампу, поред страних и домаћих уметника биће реализована, као и сваке године, дечија радионица која је намењена најмађима који ће такође имати прилику да искажу своју креативност на нови начин.

Завршни програм, односно резултат двонедељног рада становници Косјерића ће имати прилику да погледају у простору Дома културе у Косјерићу 8. августа, док ће Беграђани прилику за то имати два дана касније у уметничком простору Квака 22.

Помоћ за реализацију кампа организатору K-Town Group-и дали су: Млади истраживачи Србије уз подршку Министарства омладине и спорта кроз програм “МЛАДИ СУ ЗАКОН”, Титан цементара Косјерић, Општина Косјерић и друга локална предузећа.

За више информација контактирати:
ТИЈАНУ ЗЛАТАНОВИЋ
tel: 062 155 77 71
email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

37. "Чобански дани"

zaglavlje tsook i ok

Поштовани,

Желимо да Вас обавестимо да ћемо и ове године у Косјерићу одржати туристичко-културну манифестацију 37. "Чобански дани".

"Чобански дани" су наша најзначајнија, традиционална, званично призната и афирмисана манифестација. За "Чобанске дане“ су резервисани дани око Петровдана и Павловдана, а ове године су то 14, 15. и 16. јул.

Значај одржавања манифестације је у подстицању, неговању и промоцији изворног народног стваралаштва.

Већ више од три и по деценије ова манифестација окупља велики број учесника и посетилаца, чувајући од заборава народно благо. Некад су брдом одјекивали звуци свирала и двојница, а из многобројних грла ориле се народне песме из свих крајева. И данас, у нашем лепом Косјерићу, покушаћемо да по 37. пут дочарамо лепоту и духовно богатство нашег народа.

"Чобански дани“ су истовремено и прилика за успостављање партнерских, пријатељских, културних, привредних и туристичких веза међу градовима, селима, привредним субјектима, међу људима.

Позивамо Вас да нам се придружите као гости, учесници, партнери, спонзори или на неки други начин и тиме допринесете афирмацији правих вредности.
Уверени да ће "Чобански дани", као и до сада, ангажовати вашу пажњу, срдачно Вас поздрављамо.

ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР 37. "ЧОБАНСКИХ ДАНА"

Набављене противградне ракете

Уторак, 18. април 2017. године

protivgradne raketeНедавна посета министра пољопривреде г. Бранислава Недимовића нашој општини уродила је плодом. Данас, 18. априла стиже довољна количина противградних ракета за потребе система противградне заштите за општине Косјерић и Бајина Башта, чиме ће се стећи неопходни услови за несметану одбрану наше општине од града. На овај начин успели смо да решимо дугогодишњи проблем и тиме помогнемо нашим пољопривредним произвођачима.

Одржана дечија културна манифестација "Весели Васкрс"

Четвртак, 13. април 2017. године

У сусрет највећем хришћанском празнику Васкрсу, празнику љубави, доброте и наде 13. априла 2017. године у Косјерићу одржана је дечја културна манифестација „Весели Васкрс“.

У циљу унапређења дечјег ликовног стваралаштва, баштињења традиционалних вредности, поштујући хришћанску традицију и радост коју овај празник доноси, ученици нижих разреда Основне школе „Мито Игумановић“, као и најмлађи суграђани, својим ангажовањем уз велики ентузијазам, усхићење и креативност осликавали су васкршња јаја.

Покровитељ манифестације и ове године је Опшина Косјерић.

Организатор, Народна библиотека „Сретен Марић“ Косјерић захваљује се наставницима разредне наставе за пружену подршку у реализацији одржане манифестације.

Опширније

Одржана 38. Окружна смотра рецитатора златиборског округа "Песниче народа мог"

Среда, 12. април 2017. године

Под покровитељством општине Косјерић у организацији Народне библиотеке „Сретен Марић“ , 11. априла 2017. године у Косјерићу, одржана је 38. Окружна смотра рецитатора златиборског округа „Песниче народа мог“. Традицију успешне културне манифестације потврдио је наступ рецитатора општина: Сјеница, Пријепоље, Прибој, Нова Варош, Чајетина, Ужице, Ариље, Бајина Башта, Пожега и Косјерић.
Оцењивачка комисија у саставу професор Гордана Ђокић, др Раде Вучићевић и мр Бранко Поповић прогласила је најуспешније на овогодишњем такмичењу: 

Категорија млађи узраст:

 1. ЛЕНА ЈОКИЋ
  ОШ „Душан Јерковић“ Ужице
  Педагог: Надежда Поповић
 2. МЕРИЈЕМ ХАЏОВИЋ
  ОШ „Светозар Марковић“ Сјеница
  Педагог: Мерима Брулић
 3. НАЂА ВУЧИЋЕВИЋ
  ОШ „Стеван Чоловић“ Ариље
  Педагог: Жанка Селаковић

Категорија средњи узраст:

 1. ИВА ПЕРИШИЋ
  ОШ „Мито Игумановић“ Косјерић
  Педагог: Данијела Гаговић
 2. ЛЕНА МИЛАНОВИЋ
  ОШ „Стари град“ Ужице
  Педагог: Василија Миловановић
 3. СОФИЈА СИМИЋЕВИЋ
  ОШ „Петар Лековић“ Пожега
  Педагог: Олгица Спасојевић

Категорија старији узраст:

 1. ЈАНА РАКОЊАЦ
  „Пријепољска гимназија“ Пријепоље
  Педагог: Милена Марјановић
 2. ИВОНА БОЈОВИЋ
  Гимназија „Свети Сава“ Пожега
  Педагог: Марија Јеверичић
 3. АЛЕКСАНДРА ЈОВАНОВИЋ
  „Медицинска школа“ Ужице
  Педагог: Гордана Рогић

Најстарију културну манифестацију у нашој средини и ове године подржала је „ТИТАН“ Цементара Косјерић.

38 okruzna smotra recitatora

Настављају се радови на изградњи пешачког моста на реци Скрапеж

Среда, 5. април 2017. године

Јуче је, у поподневним часовима, у Косјерић допремљена челична конструкција пешачког моста која ће за неколико дана бити монтирана на бетонске темеље. Овим су се стекли услови да се друга фаза радова на мосту настави, па ћемо за неколико дана, колико је потребно да се изврши спајање, као и да се стекну остали услови за монтажу, добити потпуно нови пешачки мост који ће грађани већ средином месеца моћи да користе. 

Подсећања ради, дрвени пешачки мост, који је био постављен у кориту, однела је поплава 2014. године, тако да ће грађани после скоро три године добити потпуно нови мост, који за разлику од претходног, има све неопходне дозволе и испуњава све техничке услове. 

05042017 1   05042017 2

Одржана 38. Општинска смотра рецитатора "Песниче народа мог"

Уторак, 4. април 2017. године

Ученици ОШ "Јордан Ђукановић" Варда, ОШ "Мито Игумановић" Косјерић и Техничке школе Косјерић 30. марта 2017. године надметали су се у ораторским вештинама у оквиру ове традиционалне културне манифестације. Одлуком оцењивачке комисије, најуспешнији су: 

Категорија млађи узраст

 1. СТЕФАН МИТРОВИЋ
  Педагог: Зорица Гавриловић
 2. КАТАРИНА ОСТОЈИЋ
  Педагог: Лена Николић
 3. МИХАИЛО МАРКОВИЋ
  Педагог: Лена Николић

Категорија средњи узраст

 1. ИВА ПЕРИШИЋ
  Педагог: Данијела Гаговић
 2. НИНА МИЈАИЛОВИЋ
  Педагог: Данијела Гаговић
 3. АЊА САВИЋ
  Педагог: Данијела Гаговић

Категорија старији узраст

 1. ЈЕЛЕНА ПАНТОВИЋ
  Педагог : Славица Јовановић
 2. КАТАРИНА В. ЈОВАНОВИЋ
  Педагог: Славица Јовановић
 3. ДАРКО МЕЛЕНТИЈЕВИЋ
  Педагог: Славица Јовановић

Организатор смотре, Народна библиотека "Сретен Марић" Косјерић, свим рецитаторима, учесницима и награђенима, педагозима и школама честита, уз велику захвалност за очување традиције неговања лепог говора. 

Почели припремни радови на рехабилитацији државног пута IБ реда број 21 - деоница Косјерић - Ваљево

Четвртак, 23. март 2017. године

23032017 ib 21Овлашћена лица Института за путеве отпочели су са припремом подлога за пројектовање рехабилитације и санације државног пута IБ реда број 21, на деоници од Косјерића до Ваљева. 

У плану је да пројекат за извођење радова буде готов најкасније за 6 месеци, а почетак извођења радова планиран је на пролеће 2018. године. 

 

 

borba protiv sive ekonomije

 

Нови број - 10/2017
  (16.06.2017. г.) 
 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+

izbori 2017

 

cobanski dani logo

 
 

 

Временска прогноза

vremene logo