Недеља, 13.06.2021. Званична презентација Општине Косјерић

Излагање на јавни увид јединственог бирачког списка за подручје општине Косјерић

Среда, 10 фебруар 2021. 

РЕПУБЛИКА СРБИЈА
ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ КОСЈЕРИЋ
НАЧЕЛНИК ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ

На основу члана 14. став 1 Закона о јединственом бирачком списку ("Службени гласник РС" број 104/09 и 99/11) и тачке 9. и 10. Упутства за спровођење Закона о јединственом бирачком списку ("Службени гласник РС" број 15/12 и 88/18), Општинска управа општине Косјерић

ИЗЛАЖЕ НА УВИД ЈЕДИНСТВЕНИ БИРАЧКИ СПИСAK ЗА ПОДРУЧЈЕ ОПШТИНЕ КОСЈЕРИЋ

Јединствени бирачки списaк за територију општине Косјерић, изложен је у седишту општинске управе општине Косјерић, ул. Олге Грбић бр. 10, приземље, канцеларија број 2.
Увид у Јединствени бирачки списак врши се путем рачунарске опреме уношењем јединственог матичног броја грађана у циљу провере да ли је грађанин уписан у бирачки списак и да ли су уписани подаци тачни.
Захтеви за промене у Јединственом бирачком списку грађани са пребивалиштем на територији општине Косјерић могу поднети општинској управи у времену од 07:30 до 15:30 сваког радног дана и у нерадне дане од 10 до 14 часова, најкасније до дана закључења бирачког списка 13.марта 2021.године.
Од проглашења изборне листе, право на увид и подношење захтева за промене у бирачком списку има и подносилац изборне листе или лице које он овласти, по истом поступку по коме имају то право и грађани. Уз захтеве се прилажу овлашћење и потребни докази.
У поступку вршења увида у бирачки списак лице овлашћено за ажурирање бирачког списка, лице за пружање техничке подршке општинске управе и овлашћено лице подносиоца изборне листе дужни су да поступају у складу са законом којим се уређује заштита података о личности.
Увид у јединствени бирачки списак може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе https://upit.birackispisak.gov.rs/, уношењем података о јединственом матичном броју.

НАЧЕЛНИК ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ
Данило Пантић

e upravaИсказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19

 

exchange5 baner

 

blue logo


Baner Pecat 211x81

banner sl list
Нови број - 9/2021
  (05.04.2021. г.) 
banner maticna
banner lpa
banner pisarnica 
-------------------------------------------------
 
-------------------------------------------------

 

A- A A+
izbori 2021
 
 

 
 
 
 
baner poverenik 

registar stambenih zajednica banner

Временска прогноза

vremene logo

106 radio logo